Texas Hold’em on tunnetuin kaikista pokeriversioista. Texas Hold’em Poker on erinomainen paikka aloittaa, jos olet uusi pokeripelissä. Hold’em koostuu kahdesta kortista (“hole cards”), jotka jaetaan kuvapuoli alaspäin kullekin pelaajalle, ja sen jälkeen viisi yhteistä korttia, jotka jakaja jakaa kuvapuoli ylöspäin – kolmen kortin maa (“flop”), ylimääräinen yksittäinen kortti (” turn”) ja yksi lisäkortti (“joki”) – pelaajilla on mahdollisuus sököttää, panostaa, korottaa tai luovuttaa minkä tahansa jaon jälkeen; eli panostus voi tapahtua ennen floppia, “flopissa”, “turissa” ja “joella”
HOLD’EMIN SÄÄNNÖT TEXASISSA
Texas Hold’em Poker on yhteisöllinen korttipeli, jossa kahdesta kymmeneen pelaajaa kilpailee toisiaan vastaan.
• Jakaja on yksi pelaajista. Painike on paikka, joka pyörii myötäpäivään jokaisen käden jälkeen.
• Pieni blindi ja iso blindi ovat jakajan vasemmalla puolella olevat pelaajat.
• Ainoat pelaajat, jotka laittavat rahaa pottiin ennen korttien jakamista, ovat näissä kahdessa paikassa olevat pelaajat, jotka tarvitsevat kiinteän summan pakkopanoksia (jos antea ei ole).
• Sen jälkeen jokaiselle pelaajalle annetaan kaksi kuvapuoli alaspäin korttia. “Hole”-kortteja niitä kutsutaan.
• Ensimmäinen panostuskierros alkaa suuren blindin vasemmalla puolella olevasta pelaajasta sen jälkeen, kun kaikki taskukortit on jaettu. Tällä pelaajalla on mahdollisuus luovuttaa, maksaa (vastaa suurta blindia) tai korottaa.
• Panostus etenee myötäpäivään, ja jokainen pelaaja voi kipata, maksaa, panostaa tai korottaa suurimman panossumman.
• Kolme yhteistä korttia asetetaan kuvapuoli ylöspäin pöydälle ensimmäisen panostuskierroksen päätyttyä. Tätä kutsutaan floppiksi.
• Jokaisella pelaajalla on mahdollisuus tarkistaa (jos edessä ei ole vetoa), panostaa (tai korottaa, jos edessä on veto), maksaa tai luovuttaa panostuksen jatkuessa myötäpäivään.
• Neljäs yhteinen kortti asetetaan kuvapuoli ylöspäin pöytään toisen panostuskierroksen päätyttyä. Tätä kutsutaan käännökseksi.
• Kolmas panostuskierros alkaa painikkeen vasemmalla puolella olevasta pelaajasta, joka on vielä elossa.
• Kolmannen panostuskierroksen jälkeen pöydälle jaetaan viides yhteinen kortti kuvapuoli ylöspäin. Tätä kutsutaan joeksi.
• Ensimmäinen jäljellä oleva pelaaja painikkeen vasemmalla puolella aloittaa neljännen panostuskierroksen. • Yksityiskohdat • Vedonlyönti liikkuu edelleen myötäpäivään. Tässä on joitain perusteellisia lisätutkimuksia Texas Hold’emin eri alueista.
Yksityiskohdat
Pieniä ja suuria blindeja – kahden pelaajan pakkopanoksia – käytetään useimmissa Hold’em-peleissä. Antes (kaikkien pelaajien pakolliset panokset) voidaan käyttää yhdessä blindien kanssa, erityisesti myöhemmin turnauksissa. Jakajan asemassa olevaa henkilöä edustaa “painike”, joka pyörii myötäpäivään jokaisen käden jälkeen, mikä muuttaa jakajan asemaa ja blindit. Pieni blindi on yleensä puolet isosta blindista, ja jakajan vasemmalla puolella oleva pelaaja asettaa sen. Pienin panos on sama kuin iso blindi, jonka pienen blindin vasemmalla puolella oleva pelaaja asettaa. Turnauspokerin blind/ante-rakenne kasvaa säännöllisin väliajoin tapahtuman edetessä. Kun panostuskierros on päättynyt, suuren ja pienen blindin jälkeen oleva henkilö aloittaa seuraavan panostuskierroksen.
Jos jäljellä on vain kaksi pelaajaa, sovelletaan ainutlaatuisia “head-to-head”- tai “heads-up”-sääntöjä, ja blindit sijoitetaan uudelleen. Jakajan nappia pitävä henkilö asettaa pienen blindin, kun taas hänen vastustajansa asettaa suuren blindin. Ennen kääntöä jakaja tekee ensimmäisen toimenpiteen. Jakaja toimii viimeisenä käännöksen jälkeen ja toimii niin koko käden ajan.
Texas Hold’emin pelaaminen
Ranne Hold’emissa jokaiselle pelaajalle jaetaan kaksi salaista korttia, jotka jaetaan ensin. Jokaiselle pelaajalle jaetaan kaksi kuvapuoli alaspäin olevaa korttia pelin alussa siten, että pienen blindin pelaaja saa ensimmäisen kortin ja painikepaikalla oleva henkilö viimeisen. (Pakka on perinteinen 52 kortin paka, jossa ei ole jokereita, kuten tyypillisissä pokeripeleissä.) Nämä ovat pelaajan taskukortteja, joita usein kutsutaan taskukorteiksi. Nämä ovat ainoat kortit, jotka jokainen pelaaja saa, ja ne paljastetaan (mahdollisesti) vasta välienselvittelyssä.
Pokerikäsi alkaa “pre-flop” panostuskierroksella, joka alkaa suuren blindin vasemmalla puolella olevasta pelaajasta (tai jakajan vasemmalla puolella, jos blindeja ei käytetä) ja liikkuu myötäpäivään. Panostuskierros päättyy, kun kaikki aktiiviset pelaajat ovat luovuttaneet, panostaneet kaikki pelimerkit tai lyöneet yhteen kaikkien muiden pelaajien panoksen. On syytä huomata, että pre-flop panostuskierroksen blindit lasketaan mukaan sokean pelaajan panosvaatimusta.